Vårterminen 2019

december 30, 2018 Peter Carlsson

Den 14 januari klockan 19:00 kör vi igång vårterminens nybörjarträning.

Alla är välkomna, gammal som ung, tjejer och killar.

För er som inte känner Bujinkan så bra, så kommer här lite upprepning från höstens inbjudan till träning med inslag av nya förklaringar 🙂

Vi tränar en traditionell japansk stridskonst, Bujinkan Budo Taijutsu. Det är en komplett kampform med både slag, blockeringar och sparkar, men också grepp, kast och frigöringar, fallteknik och rullningar i ett integrerat system. Det är alltså inte att man plockat lite från olika stilar och satt ihop, utan stilen är utformad att innehålla alla delar från början. Dessutom tränar vi en mängd olika traditionella japanska vapen och redskap, precis som samurajer och andra krigare i Japan gjorde under tidens gång. Det är allt från stavar till svärd och spjut och allt däremellan. Även vapenträningen är en integrerad del i rörelsemönstret där allting hänger ihop på ett logiskt sätt.

All träning, oavsett sport eller en traditionell stridskonst handlar om att utmana sig själv och utveckla sig som person och sina förmågor. Fördelen med att träna Bujinkan Budo Taijutsu är att det är en resa som aldrig tar slut om man inte själv vill. Det finns alltid mer att lära och varje steg på vägen är egentligen bara en förberedelse för vad som komma skall.

Som fokus i Bujinkan Malmö har vi att bygga en bra bas och kroppsstruktur i vår taijutsu. Det vill säga att röra oss med rätt balans och hållning. Att röra oss ekonomiskt utan att slösa energi. Att kunna generera kraft på ett naturligt sätt så att våra slag, sparkar och andra tekniker blir kraftfulla. Samtidigt så strävar vi efter ett naturligt flöde i våra rörelser. Målet är att vi skall ha med oss en så bra bas så att vi kan ta till oss träning från andra Bujinkan-instruktörer på ett effektivt sätt, oavsett om det är på läger och seminarier i Sverige eller vid träning i Japan för Hatsumi sensei eller någon av de andra instruktörerna där.

Bujinkan Malmö har ett flertal instruktörer med lång erfarenhet. De flesta av de andra instruktörerna har långt mer än 10 års träning bakom sig i Bujinkan och flera av dem har också varit i Japan och tränat. Vi hjälper dig att komma igång och vi har som målsättning att det skall vara roligt att komma till träningen.

Första terminen behöver man ingen träningsdräkt, utan långa byxor och t-shirt eller långärmad tröja går alldeles utmärkt. Det som är absolut viktigast är dock att man tar med ett glatt humör och viljan att lära sig!

Mvh

Peter Carlsson